keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Terveisiä Uudesta Seelannista!

Kia Ora! ( eli tervetuloa tai jotain vastaavaa)
Olen tällä hetkellä reissun alussa vasta ja jo nyt maa on ihastuttanut mut, ihmiset ystävällisiä, maisemat hienoja...oon kuitenkin saanut jo poltettua naamani täällä auringossa.

Tällä hetkellä olen Aucklandissa, joka on maan suurin kaupunki yli miljoonalla asukkaalla. Meidän hotelli on asunnon mallinen eli kaks makuuhuonetta, kylpyhuone/wc, pieni olohuone, keittiö nurkkaus sekä pieni parveke. Kämppä on mäellä, jonne saa siis kiivetä pari sataa metriä ennen kuin pääsee ulko-ovelle. Me saavuttiin siis tänne Aucklandiin maanantai 30.12.13 iltapäivälla pitkien lentojen jälkeen. Lähettiin kotoa jo lauantai iltapäivällä Finnairin koneella Helsingistä Shangaihin, jossa meillä oli 14 h välilasku. Käytettiin hyväksi sitä ja varattiin lentokenttä hotellista siksi ajaksi huone, jossa käytiin nukkumassa 6h unet, seuraava kone kuitenkin lähti vasta illalla kymmenen aikoihin. Seuraava lento oli Air New Zealandin kone Shanghaista Aucklandiin, joka kesti 11h. Sen lennon alku oli kylläkin todella rasittava, kun siellä huusi yhtä aikaa yks kiinalainen muija sekä pieni kiinalainen vauva, mutta muuten se meni hyvin. Maahan saapuminen oli monimutkainen prosessi. Ensin mentiin passin tarkastukseen, jonka jälkeen haettiin laukut ja sen jälkeen oli vielä maahan saapumis tarkastus, jossa meidän laukut läpivalaistiin ettei ollut mitään bioturva riskiä. Eli saman tyyppinen kuin jenkeissä, mutta tarkempi. Tämän jälkeen pääsi vasta ulos.

Ensimmäisenä iltana käytiin rannassa syömässä ja vähän kävelemässä kaupungilla. Eilen eli uuden vuoden aattona käytiin satama risteilyllä ja Sky Towerissa 192 metriä korkealla näköala tornissa auringon laskun aikaan, oli todella hienon näköistä. Kyseisestä tornista laukaistiin taivaalle raketit sitten vuoden vaihtuessa. Äiti ja sisko kävi katsomassa ilotulituksen meidän kadulla ja ite olin nukkumassa, koska mua väsytti todella paljon. Tänään me käytiin Kelly Tarlton's Aquariumissa, jossa oli muun muassa kuningas pingviinejä ja haita. Oon myös ottanut paljon kuvia, mutta saatte nauttia niistä myöhemmin. Huomenna me otetaan auto alle ja lähdetään ajamaan kohti etelään. Tarkoitus olisi yöpyä Lake Taupossa ja pysähtyä matkalla muun muassa Hobbittilaan. Kellohan on täällä Suomea edellä 11h näin kesällä, joka on tällä hetkellä täällä.

Yritän päivitellä tätä blogia jonkun verran matkan aikan, mutta se voi olla hankalaa netin takia. Lisää tulee jossain vaiheessa. Lopuksi saatte nauttia eilisestä auringon laskusta Uuden Vuoden aatolta. Kuva on otettu mun puhelimella, jolla kirjoitan tätä tekstiä parhaillaan ja kuvauspaikkana toimi Sky Towerin näköala tasanne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jos painoit nappia postauksessa, jossa luki "en tykännyt" niin jätä kommentti. Jätä kommentti myös jos tykkäsit.

If You press the button in post, where it's read "not liked" then leave comment here. And also if you liked then you can also leave comment here.